vrijdag 7 maart 2014

REVIEW | DE BLOG BIJBEL
Een paar dagen geleden had ik dit boekje besteld op internet; De Blog Bijbel. Het boek zag ik al bij verschillende blogs voorbij komen en ik was dus ook best nieuwsgierig geworden! Ik bestelde daarom ook het boek en een paar dagen later kwam hij binnen. Het boekje vond ik er erg leuk uitzien en ook de binnenkant is mooi vormgegeven. Ik heb het boekje binnen een paar uurtjes uit kunnen lezen en heb er veel van opgestoken. 

Blogger en journalist Carlijn Bekker heeft het boek De Blog Bijbel geschreven. Zij heeft zelf ook een blog, namelijk Lifestyle Letter  . Ze besloot een boek te schrijven voor beginnende bloggers en voor bloggers die hun blog willen verbeteren. Er staan een hoop handige tricks en tips in die ik erg nuttig vond.


Het boekje bevat alle onderwerpen die nuttig zijn om te weten wanneer je een blog begint of je blog wilt verbeteren. Zo wordt er geschreven over de vormgeving en de schrijfstijl van je blog, over het gebruiken van social media en hoe je met je blog geld kunt verdienen. De tips en tricks zijn in duidelijke hoofdstukken en tussenkopjes vormgegeven met leuke plaatjes en teksten. 


Eén van de leukste tips vond ik in hoofdstuk 3, daar staat een schema waar je zelf in kunt schrijven. Dit is bedoeld voor blogs die je elke week op dezelfde dag kunt plaatsen, bijvoorbeeld elke donderdag een make-up review en elke zaterdag een outfit post. Heel handig en misschien ga ik dit ook wel gebruiken! 


Ik vond dit leuke boekje erg nuttig en ik ga zeker een paar van deze tips toepassen op mijn blog. Ik raad het elke (beginnende) blogger aan om te lezen. Het boekje is te koop voor tien euro bij onder anderen Bruna en bol.com


1 opmerking:

  1. Echt een hele handige boek is dit!!! :D Ik ben er in ieder geval heel blij mee!! :)

    BeantwoordenVerwijderen