woensdag 17 juli 2013

DIY | OPEN THE DOOR TO YOUR HEART
Jaja, ik ben nog steeds in een creatieve bui, dus besloot ik een DIY te maken die ik al heel lang van plan was om te maken, namelijk photo heart! Ik zag dit een keer op een site en was meteen verliefd. Het heeft alleen heel lang geduurd voordat ik hem maakte, omdat ik er steeds geen tijd voor had en niet wist waar ik hem in mijn kamer moest doen. Vandaag heb ik dan eindelijk de knoop doorgehakt en ik ging gelijk aan de slag. 

Wat je nodig hebt: 
- tijdschriften
- liniaal 
- schaar 
- plakband
- (snijmachine)


Stap 1 
Pak je tijdschriften erbij en zoek naar leuke plaatjes. Zoek niet al te kleine plaatjes uit, want dat wordt moeilijk te gebruiken. Een andere leuke tip is om je Instagram foto's te gebruiken! Een hart bestaat uit 29 foto's, dus zorg dat je iets meer hebt voor de zekerheid. Stap 2 
Voordat je de plaatjes uit kunt knippen/snijden, moet je eerst een formaat kiezen. Ik heb gekozen voor 9 cm bij 9 cm. Je mag natuurlijk ook groter kiezen, of juist kleiner. Dat hangt maar net af van het muuroppervlak dat je wilt beplakken. 
* Je kunt kiezen voor een snijmachine (als je die thuis hebt liggen tenminste). Daar staan namelijk ook afmetingen op, dus zo krijg je een mooi vierkant. 
* Je kunt ook kiezen om zelf een vierkant te maken (hiervoor heb ik gekozen). Op een stuk papier teken je het formaat van je vierkant en dat knip je dan uit. Nu kun je daar je plaatje onder leggen, het overtrekken en uitknippen. 

Stap 3 
Al je plaatjes zijn nu in het juiste formaat, maar voordat je alles op de muur plakt, is het handig om eerst even een voorbeeld op de grond te maken. Zo weet je hoe de plaatjes het mooist liggen en hoe groot het ongeveer wordt. Stap 4 
Nu komt pas het echte moeilijke werk: het opplakken. De plaatjes moeten namelijk niet scheef komen te hangen en het moet ook in het midden. Meet daarom eerst de muur op hoe het moet komen hangen en plak daarna de plaatjes op. Begin met de breedste regel - de derde -, dan weet je zeker dat het uitkomt. Werk eerst naar beneden toe en daarna naar boven. En dit is dan het eindresultaat! Nu is je photo heart helemaal af en je kamer wordt er gelijk een stuk leuker door! Is hij niet leuk geworden?! 

x anouk.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten