zaterdag 16 maart 2013

DIY | MOUSTASCHE LIGHTBOX

Op vrijdag middag gaan mijn vriendin en ik meestal creatieve dingetjes maken. Dit keer dus ook weer! We halen altijd idee├źn van de app crafgawker. Op deze app staan allemaal DIY dingen en er staat ook een uitleg bij hoe je het zelf kunt maken! Super leuk dus! 
Mijn vriendin had een leuk idee: een glazen potje versieren! Dat is dus wat we hebben gemaakt en hieronder laat ik jullie in stappen zien hoe jij zelf zo'n potje leuk kunt versieren. 

Wat je nodig hebt: 

- glazen potjes (bv. een appelmoes pot)
- gekleurd papier 
- afbeelding (ik heb hierbij moustaches gekozen)
- punaise 
- zacht matje 
- schaar
- lijm 
- liniaal 
- kaarsjes  


Stap 1 
Print een afbeelding uit voor je motief. Ik heb een paar verschillende moustaches gekozen en mijn vriendin een dolfijn. Knip deze zorgvuldig uit. Kies een kleur papier en knip een strook uit. Meet alleen het gedeelte in het midden, dus niet het stuk wat schuin loopt. 


Stap 2 
Nu je de figuurtjes hebt uitgeknipt, leg je ze op je strook gekleurd papier. Je pakt het matje en de punaise erbij en gaat nu rondom het figuurtje prikken. Hou niet te veel afstand tussen je gaatjes, maar doe ze ook niet te dichtbij. Prik de gaatjes nog even helemaal goed door, zodat ze groot genoeg zijn -dan valt er namelijk meer ligt doorheen- en plak daarna de strook rondom op je glas. 


Stap 3 
Het potje is nu bijna klaar. Je hoeft nu nog alleen maar kaarsjes aan te steken en in het glaasje te stoppen, in het donker zitten en dan zie je je resultaat! Je kan ook nog als extra versiering een lintje of strikje aan de bovenkant doen of andere versiersels, maar ik heb het zo gelaten. 
Dit is mijn eindresultaat! 


Peace of cake toch?! Een leuke versiering voor in je kamer in de avond! Ook een leuke tip: maar er een paar met verschillende formaten, kleuren en figuren om het extra gezellig te maken! Ga jij het ook thuis proberen? 

x anouk. 2 opmerkingen:

  1. Superleuk idee! Ga ik in de vakantie ook zeker doen! Ben al potjes aan het verzamelen :)

    BeantwoordenVerwijderen