vrijdag 20 juni 2014

DIY | LEUKE QUOTES EN AFBEELDINGEN VOOR IN FOTOLIJSTJES


Na een lange tijd eindelijk weer een nieuwe DIY! Door school en andere omstandigheden had ik steeds geen tijd om creatief bezig te zijn, maar nu ik vakantie heb wel. Ik wilde al heel lang deze DIY maken, mijn fotolijstjes lagen al een half jaar stof te happen in mijn kamer. Ik kocht deze fotolijstjes alvast voor mijn nieuwe studentenkamertje. Ik wil namelijk een plank (of meerdere) aan de wand hangen met daarop verschillende lijstjes met mooie afbeeldingen en quotes. Ik moet dus nog een tijdje wachten tot ik ze echt kan gebruiken, maar dat geeft helemaal niet! 


WAT JE NODIG HEBT
^ fotolijstjes 
^ printer
^ computer 
^ papiersnijder (of schaar) 


STAP 1 
Voor deze DIY heb je fotolijstjes nodig, heel logisch ja. Ik heb gekozen voor verschillende formaten en kleuren fotolijstjes. De meeste komen van de HEMA en twee andere van de Action. Ze zijn allemaal anders maar passen toch perfect bij elkaar. Ik weet helaas niet meer hoe duur ze waren, omdat ik ze al een tijd geleden heb gekocht, sorry! 


STAP 2 
Ik heb leuke quotes en mode plaatjes opgezocht op Pinterest. Als je geen Pinterest hebt, kun je het natuurlijk ook op internet zoeken. Dat maakt niet zoveel uit. Ik wilde de plaatjes allemaal in het zwart en wit hebben, omdat ik het anders veel te druk vind worden. 


STAP 3 
Zet de plaatjes die je hebt gekozen in Word en pas ze aan op het goede formaat. Bedenk alvast welk plaatje je in welk lijstje wilt hebben als je verschillende formaten hebt. Als dat allemaal gebeurd is, kun je op het knopje Printen drukken :) 


STAP 4 
Als de afbeeldingen zijn uitgeknipt moet je ze nog uitsnijden/uitknippen. Het beste wat je kunt doen is het papiertje met de formaten erop te pakken die altijd standaard in het fotolijstje zit. Deze leg je dan op je afbeelding zodat je daaromheen kunt snijden/knippen. Heel simpel dus! Doe dit met elke afbeelding. 


STAP 5 
Tadááá! Zodra je de afbeeldingen in je fotolijstjes hebt gestopt, ben je klaar! Je kunt ze ophangen of neerzetten, alles wat je maar wilt. Ik vind het een heel mooi geheel geworden en kan niet wachten om ze in mijn nieuwe studentenkamertje te hangen. Ze zijn allemaal verschillend, maar passen toch bij elkaar. De mode plaatjes zijn gewoon prachtig, de stippen passen perfect bij mij en ook van de soort van quotes word je happyEn wat vinden jullie van deze DIY? Zijn jullie het ook van plan om te maken? Image and video hosting by TinyPic

2 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk idee! Had ergens anders al iets gelijkaardigs gezien en had me toen voorgenomen om dat ook eens te doen. Nu heb ik daar weer helemaal zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. super! ben benieuwd naar je eindresultaat :)

   liefs

   Verwijderen