maandag 2 december 2013

DIY | IPHONE COVER SWITCH

Ik zag laatst een super leuke DIY voorbijkomen op internet en vond dit zo leuk dat ik besloot om dit zelf ook te gaan doen. Net als de schrijfster van deze DIY heb ik zelf ook altijd dat ik vaak van hoesjes voor mijn mobiel wil wisselen. De hele tijd hetzelfde hoesje hebben, vind ik namelijk erg saai en dan gaat hij ook na een tijdje vervelen. Eerst kocht ik heel vaak goedkope hoesjes op de site www.miniinthebox.com, waar ze heel leuke hoesjes hebben, maar de kwaliteit is niet echt heel goed. Na een paar weken was hij al half kapot en dat is gewoon zonde. Ik vind deze oplossing daarom super handig en erg gaaf en het is heel simpel om te maken! 

Wat je nodig hebt: 
* een doorzichtig hoesje 
* afbeeldingen 
* een schaar 
* een printer
* (een mesje)

Ik heb het doorzichtje hoesje op de markt in Almere Stad gekocht voor €6, maar je kunt ze ook op de site die ik hierboven heb vermeld halen voor nog goedkoper. Zorg er wel voor dat hij helemaal transparant is, anders wordt de afbeelding wat vaag en is het eindresultaat niet mooi. De afbeeldingen kun je van internet vandaan halen, ik heb ze bijvoorbeeld van Pinterest gehaald.


Stap 1 
Zoek een paar afbeeldingen uit op internet (bijvoorbeeld op Pinterest) en zorg dat ze een goede kwaliteit hebben (dus niet onscherp). Ze kunnen allemaal anders zijn en je kunt er zoveel kiezen als je wilt. Kies je voor afbeeldingen met een grappige tekst, of kies je gewoon voor een leuk plaatje? De keuze is aan jou!

Stap 2 
Print de afbeeldingen vervolgens uit, leg het hoesje op de afbeeldingen en trek een lijn eromheen. Vervolgens knip je ze langs de lijn uit (je kunt ook een halve centimeter ongeveer binnen de lijn uitknippen, want anders past hij niet). Vergeet niet om ook een gaatje te knippen voor de camera, maar let dan wel op dat dit aan de goede kant komt, want anders krijg je het gat aan de verkeerde kant (dit had ik dus eerst hihi ;). Je kunt het gat met een schaar, maar ook met een mesje uitknippen/snijden. Het is maar net wat je in huis hebt en makkelijker vind.  

Hier heb ik de gaten van de camera dus aan de verkeerde kant getekend, dus let erop dat ze aan de linkerkant van de afbeelding komen! 


Als je het met een mesje wilt uitsnijden, snij dan heel lichtjes de omtrek (doe dit dan aan de voorkant en achterkant en hij komt meteen los te zitten). 

Stap 3 
Als je alle afbeeldingen heb uitgeknipt, kun je ze nu aan de binnenkant van het hoesje leggen. Doe het hoesje op je mobiel en je hebt een paar super leuke hoesjes! Zo kun je elke dag een nieuwe afbeelding eronder doen en lijkt het net of je elke dag een nieuwe hebt!Dit was dan alweer de DIY. Zoals je leest is het helemaal niet moeilijk en je bent er ook niet zo lang mee bezig. Ik vind het een super leuke oplossing voor mijn 'probleem' en als ik deze afbeeldingen alweer zat ben, print ik gewoon weer nieuwe afbeeldingen uit. 

x anouk.  

1 opmerking:

  1. Heel leuk gedaan Anouk! Ga ik zeker doen. www.miniinthebox.com!!!!!!!!!!!!!!!!! GO ANOUK

    BeantwoordenVerwijderen